google maps

Tijdens de ontwikkeling van een website wordt regelmatig, al dan niet op vraag van de klant, een  Google Maps-kaart geïntegreerd om de locatie te tonen waar een zaak of bedrijf gevestigd is. Mooi en informatief!

In WordPress en andere cms’en, kun je dit meestal eenvoudig via een plugin. Persoonlijk geef ik de voorkeur dit via een code-snippet te doen, want hoe minder plugins je gebruikt hoe beter voor de veiligheid en de laadtijd van je website.

As je na het invoegen van een Google Maps-kaartje op je website, over je  webpagina scrolt en toevallig over de Google Maps, zoomt deze ongewild in/uit. Dit zorgt soms voor frustraties bij je website bezoekers.

Om het in/uitzoomen te voorkomen gebruik ik volgend trucje: voeg de vetgedrukte code toe aan de iframe-tag:

<iframe style="pointer-events:none; border:0;" ...></iframe>

Dit heeft echter ook een nadeel dat alle functies (‘events’ genoemd) van deze map zijn uitgeschakeld, dus als je op het kaartje klikt, word je ook niet meer doorgestuurd. Dit kun je omzeilen door een link toe te voegen buiten de ‘iframe’ tag:

<a href="link-naar-google-maps"><iframe style="pointer-events:none; border:0;" ...></iframe></a>

Zo, nu heb je een statische Google Map op je website die niet meer ongewild in/uitzoomt en wanneer je erop klikt, toch doorgestuurd wordt naar de website van Google Maps.

Handig niet!?

😉

3 Replies to “Scrollwiel uitschakelen in Google Maps”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *